maandag 22 augustus 2011

Tuintje

Zaterdag weer eens heerlijk naar ons tuintje geweest.
Een volkstuin van 300m2 in het buitengebied aan de rand van Schipluiden.
We hebben de tuin inmiddels 16 jaar; begonnen met alles helemaal leeg te halen en stukje bij beetje opnieuw ingericht.

Mijn ouders hebben jarenlang mee geholpen! Mijn vader heeft de kas geplaatst waar het in het voorjaar heerlijk toeven- en in de winter goed uit te houden is.

De kinderen zijn er groot geworden en helpen inmiddels flink mee. Zo helpt Eva met de cavia's verschonen en wil Roel nog wel eens het gras maaien of de bomen snoeien.

Doordat ik er nu niet meer dagelijks heen kan en ook Ruud al een tijd 'uitgeschakeld' is, was ons paradijsje inmiddels een flink oerwoud geworden! Er moest nu echt iets gebeuren! En dus werden de troepen ingezet om eens flink te rauzen!

Het gras werd gemaaid, de rozenboog weer omhoog getrokken en de caviahokken verschoond en opnieuw ingedeeld. De meeste overhangende takken werden afgeknipt en de rijpe bramen geplukt om nieuwe jam van te maken.

Zo komen we het laatste restje zomer wel door. En in het voorjaar wil ik alles opnieuw aan gaan pakken en in gaan delen.
Na 16 jaar is het wel tijd om alles weer eens op de schop te gooien, in de hoop dat we daar dan weer allebei toe in staat zijn!

Weer iets om naar uit te kijken!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten